6.9.2017

SVEITSI - GENEVE

Nyt on matkalta palattu arjen pariin. Olin siis koulun kautta reissussa Genevessä ja matkan päätapahtumana oli kolme päivää kestänyt tiedeleiri Cernissä, minkä aiheena oli hiukkasfysiikka. Mä ajattelin jakaa matkapostaukset kolmeen osaan, jotta saan kerrottua reissusta mahdollisimman monipuolisesti ja jaettua kuvia enemmän. Tänään kerron yleisesti reissusta ja sitten seuraavat matkapostaukset tulevat käsittelemään itse tiedeleiriä ja reissua Chamonix-nimiseen kaupunkiin. Mä kuvasin reissusta myös koostevideon, mitä alan työstään heti kun siihen on aikaa.

Lähtö tapahtui tiistaina aamusta ja semmoseen inhimilliseen aikaankin. Lento kesti n. 3,5h mukaanluettuna Munchenin välilasku. Lennot tosin oli reilu puolituntia myöhässä ja nopean vaihdoin takia matkalaukut jäi Muncheniin ja saatiin ne vasta sitä aikaa 11 illalla. Ei siis ihan ongelmitta vältytty tällä reissulla, mutta me päästään vielä siihen.

1 2

Mä olin aluksi suoraan sanottuna vähän kauhuissani meidän hostellista, mikä oli City Hostel Geneva. Mutta niinkun kokemus on jo kertaalleenkin näyttänyt, niin kyllä hostellitkin voi olla hyviä ja siistejä. Meidän huone oli aika pieni, mutta kyllä siellä viihtyi. Suihkut, vessat ja keittiö jaettiin aina yhden käytävän kanssa, mutta mitään negatiivista sanottavaa mulle ei niistäkään jäänyt.

Ensimmäisenä iltana lähdettiin mun kaverin kanssa etsimään bikineitä, koska matkalaukkuja ei ollut ja haluttiin uimaan. Reilu tunnin juoksemisen jälkeen löydettiin yhdet ja käytiin uimassa semmoseella kivirannalla. Vesi siinä Genevejärvessä oli ihan mielettömän kirkasta ja turkoosia! Ensimmäinen ilta meni myös aika pitkälti seilatessa ympäri kaupunkia ja tutustuen paikkoihin.

4 20170829_204939

Keskiviikko-perjantai meni aika pitkälti siellä Cernissä ja tästä tulee siis myöhemmin postausta. Illalla jäi aina aikaa jonkun verran ja tää aika hyödynnettiin aika pitkälti kaupungilla. Kaupat siellä meni jo 19 kiinni, joten illan ohjelma piti aina aikatauluttaa sen mukaan. Torstaina oli se meijän the shoppailupäivä, koska kaupat oli pidempään auki ja löydettiinkin jonkun verran ihan kivoja juttua. Näistä voin tehdä postusta mikäli sellaista haluutte? :-)

Lauantai meni siellä Chamonixissa ja sitten sunnuntaina lähdettiin pienellä porukalla kiertämään vielä kaupunkia. Käytiin vanhassa kaupungissa syömässä ja mentiin jokilaivalla. Sunnuntai-iltana oli lähtö kohti Suomea ja tälläkin kertaa molemmat lennot oli myöhässä... Mulla ei oo ikinä reissulla ollut ongelmaa siitä, että meneekö matkalaukun kilot yli, mutta tällä reissulla sitä saatiin todellakin jännittää. Menomatkalla puntari näytti 18kg ja hostellilla 23.3kg. Tosin pienen järjestelyn ja sumplimisen jälkeen lopulliseksi kilomääräksi saatiin n. 20kg.

3 5 6

Mulla on ollut ihan järkyttävä lomakuume jo pitkään, niin tää reissu tuli siinä mielessä ihanaan aikaan. Vaikka kyseessä oli tiedeleiri eikä mikään rantaloma, niin oli ihana päästä hetkeksi uusiin maisemiin. Ja jos joku on harkinnut Geneveen matkustamista, niin mä suosittelen täysin. Tosi nätti kaupunki ja paljon nähtävää! Vaikkakin hintataso on aika korkeella, niin kyllä lomalla voi muutakin tehdä kun shoppailla.

Reissu oli muutamasta muuttujasta huolimatta onnistunut ja ikimuistoinen. Päällimmäisenä jäi mieleen loistava seura, pain au chocolat, hiukkasfysiikkakin voi olla ymmärrettävää ja upeet maisemat.

HUOM! Jos sua kiinnostaa erityisesti jokin tietty asia Cernissä ja tiedeleirissä, niin laita rohkeesti vaikka anonyyminä kommenttia.

4 kommenttia:

  1. Oi miten kivoja matkakuvia!<3 Reissaaminen on parasta :)

    VastaaPoista
  2. Waude mitä ihania reissukuvia! ♥ Aivan mielettömän kivoja kuvia ja mikä kaunotar siellä blogin takana!

    http://emmikristiinan.blogspot.fi/

    VastaaPoista