16.4.2017

MÄKITREENI

Kävin eilen pitkästä aikaa mäessä treenaamassa ja sain pikkusiskonkin mukaan kuvaamaan, joten tänään olisi luvassa postausta mun eilisestä treenistä! Treeni kohdistui jalkoihin ja erityisesti pakaroihin. Ja kyllä muuten on nyt jumissa! Mäkitreeni on siitä hyvä, että tätä voi helposti soveltaa omaan tasoon sopivaksi. Se oli myös oikeesti tosi piristävää treenata ulkona, kun yleensä treenaan aina salilla. 

mäki2

Kannattaa ottaa hyvät alkulämmöt ja pienet venytykset alkuun. Meillä mäki on tosi lähellä, mutta alkulämpö voi olla esim. juoksu tai reipas kävely treenipaikalle. Mä lämmittelin viidellä reippaalla hölkällä ylös ja kävelylä alas. Viimeiset kaksi vedin jo melkein niin kovaa kun vaan jaloista lähti.

mäki3

Treeni eteni sillain, että tein yhden liikkeen aina 3x putkeen ja kävelin aina mäen alas. Tämän jälkeen hengittelyä siihen asti, että syke oli tasaantunut ja sitten siirryin seuraavaan liikkeeseen.  Ja hei, jos teillä mäet on yhtä epätasaisessa kunnossa kun täällä niin olkaa varovaisia ettei nilkat pyörähdä (esim. luisteluhypyissä)! :-(

1. Askelkyykyt (kuva 1.)
2. Luisteluhypyt (kuva 2.)
3. Tasaloikat ojennuksella (kuva 3.)
4. Vuoroloikat (kuva 4.)
Tässä tein ensin kaksi kierrosta ylös asti, jonka jälkeen tein vielä 2 kierrosta niin, että tein 6 loikkaa (3 per jalka) ja sen jälkeen spurttasin ylös asti. 
5. Yhden jalan loikat 
Tän liikeen tein niin, että tein 5 loikkaa, jonka jälkeen spurttasin ylös. Ja tein  2 kierrosta per jalka.
6. Kapea ja leveä tasaloikka
Eli ylösasti vuorotellen kapea loikka, leveä loikka, kapea loikka jne... Kapealla loikalla tarkoitan, että jalat on lähekkäin ja leveässä taas leveä asento :-)

mäki4 mäki5

Mäen jyrkkyys ja pituus vaikuttaa treenin haastavuuteen. Lisäksi jos kaipaa tähän treeniin vielä lisää, niin voi ottaa aina esim. alhaalla 10x etunojapunneruksia, vatsoja, kyykkyjä tms. 

Toivottavasti tästä oli teille apua ja inspistä lähteä mäkeen ;-)

mäki1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti