23.9.2016

5+1 TREENIKAMPAUSTA

Tällä viikolla erinäisistä syistä ei tullut treenipostausta, mutta halusin silti tehdä postauksen, joka jollain tapaa hipoisi treenijuttuja. Nyt kun koeviikko alkaa niin voi olla, että mä en ihan kolmea postausta välttämättä saa ens viikolla. Mä pyrin siihen, että tulisi ainakin kaksi! Mutta, eiköhän mennä aiheeseen...
Kaikkiin kampauksiin liittyy siis jollain tapaa letitys, mutta kaikissa on sitä ns. "peruslettiä". Näitä on hankala selittää näin tekstillä, mutta leteistä löytyy paljon opetusvideoita youtubesta. Nää kampaukset sopii loistavasti pitkille hiuksille. Näihin kaikkiin tarvitset harjan, 2 ponnaria ja 2 kumilankaponnaria.
Kampaus n.1
 1. Perus ponnari letillä
Tää on se, mikä mulla yleisimmin on. On siis todella helppo ja nopea! Harjaat vain hiukset ponnarille siihen kohtaan missä itse tykkäät pitää hiuksia kiinni ja sitten vaan perusletti ponnarista ja pienellä kumilankaponnarilla kiinni.
Kampaus n.2 2. Otsatukkaletti + ponnari
 Aloita tekemällä jakaus sivuun. Sitten jaat hiukset kolmeen osioon ja lähdet letittämään. Jos haluaa ns. "koholla" olevan letin kuin mulla kuvassa niin letitys muuten normaalisti, mutta hiusosio laitetaan keskelle aina alakautta (ei yläkautta niin kuin normaalisti).  Lisää joka letityskerralla hiuksia letin sivuilta mukaan. Kun letti on n. korvan kohdalla niin siitä voi letittää normaalisti (ottamatta hiuksia mukaan) loppuun ja sitten sidotaan letti kumilankaponnarilla. Harjataan hiukset ponnarille ja otetaan letti mukaan. Kun hiukset on sidottu ponnarille, niin kumilangan voi poistaa letistä (jos tahtoo) ja sitten mä tykkään avata letin ponnariin asti. 

Kampaus n.3. a Kampaus n.3. b
3. Lettiponnari
Tätä mä oon tykännyt pitää koulussakin paljon, kun se on niin nätti. Jakaus keskelle ja sen jälkeen aloitetaan samalla tavalla kuin aikasemminkin eli kolmeen osaan, letti n. korvaan asti ottamalla osioita mukaan ja sitten normaalisti loppuun. Alapuolelta osioita ottaessa ota pieniä osioita ja pyri ottamaan niitä mahdollisimman läheltä lettiä. Lopuksi tehdään normaali ponnari ja otetaan letit sivuilta mukaan. Tästä saa kivemman näkösen, kun vielä levittää lettejä sormilla. 

Kampaus n.4. a Kampaus n.4 b
4. Lettinuttura
Aloita harjaamalla hiukset korkealle ponnarille. Sen jälkeen letitiä hiukset ja levitä letistä vähän reilumman kokoinen. Sitten kieputa letti nutturaksi ja kiinnitä ponnarilla tai pinneillä. Jos kampausta aattelee arkeen, niin vielä käsillä saa nutturasta muokattua isomman ja vähän rennomman näkösen.

Kampaus n.5
5. Hollantilaiset letit
Jaetaan hiukset taas ohimolta kolmeen osioon, jonka jälkeen lähdetään letittämään koholettiä (hiusosiot letin alta) ja otetaan aina hiuksia mukaan. Tästä löytyy hirveesti videoita youtubesta.

Kampaus n. 5+
5+ Lettisaparot
Tän voi helposti muokata äsköisistä hollantilaisista. Eli siis siihen kohtaan mistä letti lähtee ns. normaalina (eli n. korvan alapuolella) laitetaan ponnarit. Sitten avataan letti saparoiksi. Mun jakaus ei oo kauheen nätti, kun mun piikkikampa on poikaystävän luona.

8 kommenttia:

  1. Onpas kivat kampaukset salille :) tykkään itse noista kaikista, joten pian ne testaan kun salille taas menen!
    http://kadrilautala.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Todella kiva ja selkeä postaus! :) Sulla on upeat hiukset ♥

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Upeita kampauksia, harmi kun omat hiukset ovat vähän liian lyhyet näiden testaamiseen! :D Enkä varmaan edes osaisi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Höh, no mutta kyllä lyhyisiinkin saa esim. hollantilaiset tehtyä. Ne vaatii multakin vielä opeteltavaa, mutta harjoitus tuottaa tulosta. :-)

      Poista
  4. oi miten kivoja kampauksia ♥ ja varmasti tosi käteviä treenatessa! mä oon tosi huono letittämään sellaisia kampauksia, joissa kehtaisi oikeasti ihmisten ilmoilla liikkua.. :D monesti on ollut tarkoitus opetella ja harjoitella ahkerasti, milloinkahan löytäisin tarpeeksi motivaatiota tuohon hommaan :D ihana blogi sulla!

    http://sadepisaroitaniitynkukkasilla.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon♥ Juu oon kyllä todennut hyviksi, pitää hiukset hyvin pois naamalta! Hahah, tiedän tunteen. Mäkään en vielä pari vuotta sitten hallinnut yhtään lettejä, nykyäänkin aika lailla vaan perusletitykset. Kyllä sä pystyt siihen! ;-)

      Poista