14.11.2016

VINKKEJÄ VANHOJEN TANSSEIHIN

Oon kavereille puhunut pitkään, että toteuttaisin postauksen jossa antaisin vinkkejä vanhojen tansseihin. Päätin toteuttaa tän kahdessa osassa joista ensimmäinen tulee nyt ja sisältää enemmän asioita joita voi tehdä etukäteen. Seuraava osa tulee lähempänä tansseja ja siinä kerron sitten enemmän viime hetken vinkkejä. Tanssin itse jo viime vuonna vaikka olenkin vasta nyt kakkosvuosikurssilla. Tanssittiin poikaystävän kanssa ja meidän luokalla on niin vähän poikia, että mun oli ihan hyvä tanssia jo viime vuonna. Mun hyvä ystävä tanssi myös viime vuonna, mikä oli tosi kiva et saatiin silti yhdessä tanssia vaikka tanssittiinkin vähän etukäteen. Toivottavasti vinkeistä on teille apua ja pidätte

13 8

1. Tanssipari
Isommissa kouluissa varsinkin tanssiparit viedään tosi nopeasti, joten on hyvä varata tanssipari ajoissa!  Usein kun on niin, että poikia on vähemmän kuin tyttöjä... Ja onhan se kivempi olla tanssipari, ettei tule viime hetken paniikkia. Tanssipari voi ainakin meidän koulussa olla myös koulun ulkopuolelta!
2. Mieti ajoissa kaikki ostettavat hankinnat
Tee lista ja budjetoi yhdessä vanhempien kanssa mitä kaikkea tulet tarvitsemaan ennen prinsessapäivänääsi. 

Tässä ne tärkeimmät:
- Mekko
Huom! Huolehdi ajoissa, että se on tarpeeksi lyhyt ettei käy niin kuin mulla. Mä totesin vasta kenraalissa, että se onkin liian pitkä ja sitten tuli paniikki etsiä ompelijaihmistä lyhentämään sitä! Sen kuuluu olla maasta irti ja on mukavampi tanssia kun ei tarvitse panikoida kompastumisesta. Muista myös, että mekko on sulla vain ne pari päivää joten käytetty on ihan yhtä hyvä ja laadukas vaihtoehto kuin uusi.
- Vannehame (jos haluaa)
Mä tykkäsin vannehameesta, koska sen avulla mekko pysyi koko ajan nättinä ja poissa jaloista.
- Kengät
Kengät kannattaa hankkia ajoissa, jotta ne voi (ja kannattaa!) ottaa tanssiharjoituksiin mukaan. Siten jalat vähän jo tottuu siihen niillä tanssimiseen ja kävelemiseen. Kengät ei mekon alta näy juurikaan, joten tässä asiassa mukavuus voittaa ulkonäön ehdottomasti. Mitään 10cm korkoja et tarvitse eikä edes kannata ottaa, sillä jalat väsyy tositosi paljon. Kannattaa myös ostaa sellaiset, jossa menee jonkun näköinen kiinnitys nilkan yli. Mulla kävi nimittäin niin, että kun tanssin mokkasilla kiilakoroilla niin ne venyi sen verta paljon, että vikat tanssit olin teipannut kengät jesarilla jalkaan.
- Asusteet ja yksityiskohdat
Tämä sisältää siis korut, hiuskorut ja sen semmoset. Mä ostin omat koruni Glitteristä ja ne kesti hyvin. Glitteriin tulee joulun aikaan (?) paljon erilaisia juhlakoruja ja hintakaan ei ole mielestäni paha, joten kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa.

4 3

3. Varaa ajoissa aika meikkiin, kampaajalle jne.
Tämä kohta sisältää siis ajanvaraukset ajoissa kampaajalle, meikkiin, kynsienlaittoon ja rusketukseen jos on semmoisille tarvetta. Mä tein itse meikin ja äidin kaveri teki kampauksen. Kynnet lakkasin itse ja rusketusta en tarvinnut/halunnut. Muista meikin ja kampaajan yhteydessä se, että sopikaa koeajat! Jos teet meikin itse niin suunnittele ja harjoittele ajoissa. Inspiraatiota hiuksiin ja meikkiin löytyy hirveesti esim. Pinterestistä ja youtubesta. Mä voin julkaista jotain meikkipostauksia, jos niille on kiinnostusta? :-)

4. Ole paikalla ja harjoittele ahkerasti! 
Mun mielestä tää on ihan hirmu tärkee kohta sillä aika voi muutenkin joskus olla kortilla. Meillä kävi vähän niin, että harjoiteltiin aluksi joitain tansseja liian kauan ja sitten lopuissa meinas tulla kiire. Tämän takia pidän erittäin tärkeänä sitä, että on paikalla harjoituksissa ja harjoittelee paljon sillä se, että molemmat osaa tanssit on tärkeetä. Mä tuun myöhemmässä postauksessa painottamaan enemmän tätä, mutta muistakaa pitää myös kivaa ja hymyillä!

5. Kuvaaja
Sopikaa/sovi ajoissa joku kuvaamaan tansseja. Näin jälkeenpäin oon ihan älyttömän tyytyväinen, että meillä oli niin monta kuvaajaa ja on paljon muistoja niistä unohtumattoman ihanista päivistä. Meillä oli sovittu koulun sisältä kolme henkilöä kuvaamaan ja sitten mun pikkusisko ja ystävä kuvasi myös. 

9 2

6. Ryhti + treeni?
Meidän opettaja painotti paljon tanssiopetuksessaan ryhtiä ja selän kuntoa. Usein tytöillä on olkaimeton mekko, jossa on extra tärkeetä, että pystyy kantamaan itseään nätisti ja ryhti on kaunis. Tähän kohtaan myös, että hyvät selkä- ja käsilihakset näyttää tosi kauniilta olkaimettoman mekon kanssa. Joten jos haluaa treenata itseään "tanssikuntoon" niin se kannattaa aloittaa nyt ;-) Jos haluutte jotain yläkropan treeniä niin  voin semmoisenkin ehdottomasti vielä tehdä!

+ Pari vinkkiä pojille
- Kysy tytöltä mekon väri etukäteen, jotta voit ostaa saman värisen taskuliinan
- Vuokraa/osta frakki/puku ajoissa!
- Osta kengät myös ajoissa, jotta voit harjoitella tanssimaan niillä etukäteen. Näin pyrit välttämään enimmät varpaiden tallomiset
- Varaudu siihen, että tanssiessa tulee ihan älyttömän kuuma
- Jos tytöllä on jo vannehame, niin voit pyytää häntä ottamaan sen tanssiharjoituksissa mukaan jotta etäisyyden harjoittelu helpottuisi

Mun mekko oli Zazabellasta ja ostin sen uutena, koska sain halvemmalla kuin olisin ostanut käytettynä alennuksen takia. Muistakaa tytöt, että mekkokin voi olla sama kunhan ei ole saman värinen. Myös väri voi olla sama, mutta sillon mekko ei. Itse lainasin kengät kaveriltani. Ja huom! Sukkiksia et välttämättä tarvitse, sillä ne vain hiostavat entisestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti